Fapte importante despre fotbal

Fotbalul sau fotbalul de asociere este un sport de echipă jucat cu o minge sferică între două echipe de 11 jucători. Este cel mai popular sport din lume, cu peste 250 de milioane de participanți în peste 200 de țări. Dacă ești curios despre fotbal, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi. Mai jos sunt enumerate câteva dintre cele mai importante fapte despre fotbal. Veți fi mai interesat de fotbal odată ce înțelegeți cum se joacă jocul.

În timp ce Premier League a Angliei este de obicei considerată cea mai bună din lume, există câteva alte ligi de top care prezintă unii dintre cei mai buni jucători. Italia și Spania au unele dintre cele mai mari cluburi din lume, iar cluburile germane sunt de obicei în cursa pentru Campionatul European. Și, desigur, există numeroasele turnee internaționale de fotbal care au loc pe tot parcursul anului. În ciuda popularității fotbalului, este important să ne amintim că regulile se schimbă și astăzi (mai multe informatii).

Dimensiunea unui teren de fotbal depinde de nivelul competiției. Suprafața de joc pentru fotbal este de obicei iarbă, deși suprafețele artificiale sunt folosite ocazional la nivel profesional. Scopul jocului este de a muta mingea în sus pe teren dincolo de linia de poartă a adversarului. Un meci tipic de fotbal durează 90 de minute și este împărțit în două reprize. Fiecare jumătate durează 15 minute. Portarul are decizia finală cu privire la cine marchează primul. O lovituri de departajare poate fi un joc palpitant pentru fani, dar nu există nici un substitut pentru câștig.