Accesorii de fotbal – Cum să te protejezi în timp ce joci fotbal

Fotbalul este un sport de echipă. Jucătorii joacă pasând mingea de la unul la altul, alergând cu mingea și lovind-o în aer. Un jucător care este eliminat este numit cartonaș roșu și este eliminat din joc. Cartonașele roșii sunt emise jucătorilor care au încălcat regulile. În plus, un cartonaș roșu împiedică un jucător să facă înlocuiri în timpul jocului. Un alt cartonaș roșu este un jucător care are două cartonașe galbene în același joc. În plus, o echipă nu poate juca cu mai puțin de șapte jucători într-un joc.

Leziunile care apar în timpul jocului de fotbal variază de la dureri minore la oase rupte și comoții cerebrale. Câteva dintre cele mai frecvente leziuni de fotbal includ comoții cerebrale, brațe rupte, picioare, încheieturi și nas. Pe lângă acestea, sunt frecvente entorsele. Cele mai frecvente leziuni ale picioarelor sunt leziunile genunchiului și gleznei. În plus, sunt frecvente și entorsele laterale (ligamentele interioare).

În timp ce jucați fotbal, trebuie să vă asigurați că beți multă apă și gustați alimentele potrivite. Gustarea vă ajută corpul să se refacă după un joc lung. Cele mai bune gustări conțin carbohidrați, proteine și electroliți, dar nu sunt suficient de mari pentru a vă scădea pofta de mâncare. Bananele și merele sunt gustări grozave după joc, dar batoanele cu granola și sandvișurile mici sunt, de asemenea, opțiuni grozave. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă cu cine vă împărțiți gustările pentru a evita posibilitatea alergiilor alimentare.

Verificați și: puma future